Október 6-án közel 40 résztvevő, valamint 30 online néző körében megszervezésre került az első Egyenlítő Hard Talks esemény. Egy rendkívül érdekes és tartalmas beszélgetést hallgathattunk meg, melynek résztvevői Al Ghaoui Hesna Prima Primissima és Kamera Hungária díjas újságíró, televíziós riporter és Dr. Csisztu Zsuzsa újságíró, műsorvezető, sportjogi szakjogász voltak. Az eseményhez illő, impozáns helyszínt a Párisi Udvar Hotel Budapest biztosította, a hotel igazgatója Schwindt-Kiss Andrea pedig be is mutatta nekünk a csodás épületet.

Az alábbi rövid összefoglalóban és videóban kiemeltük az est legfontosabb gondolatait:

A mostani válság olyan, mint egy háború. Világunk ugyanúgy megrepedt, összetört, semmi nincs úgy ahogy volt.

Hesna sokat mesélt a frontról, az ott történtekről és arról is, hogyan fordult elő, hogy saját kollégája próbálta meg ellehetetleníteni őt női mivolta miatt a szerkesztőségben.

“Az én mottóm mindig az volt: A baj, az bárhol megtörténhet!

Ha belegondolunk az életünkben is sok olyan dolog van, amit nem tudunk kontrollálni, csak azt hisszük hogy mi kontrolláljuk a dolgokat. De mit tudunk tenni? Hinnünk kell magunkban, hogy amikor jön az a kritikus pillanat, akkor megpróbálunk arra fókuszálva jól reagálni. Hinni kell magunkban, hogy képesek leszünk a kritikus pillanatban fókuszálni és jól reagálni.

Viszont ez a felismerés ez a magunkba vetett hit, ez mikor tud jönni? Hát ha sikerélményünk van. És mikor van sikerélményünk? Ha van egyáltalán élményünk, tapasztalatunk, ha belemegyünk abba a szürke zónába ahol már nem mi irányítjuk a dolgokat. Egészen addig amíg ezt az első lépést nem tesszük meg, addig nem tud ez a magunkba vetett hit kiépülni.”

És amikor a félelem valamit lehetetlenné tesz. Ezt tudtuk meg Csisztu Zsuzsától:

“Az edzőm megmondta: ezt a sportot nem lehet félve csinálni.

Abban a pillanatban amikor az ember elkezd félni, amikor azon kezd agyalni, hogy mi fog történni, ha…..akkor vége. A tornát félve nem lehet csinálni. Sajnos a sérülésem után, ugyan még visszamentem versenyezni, nagyon gyorsan, 1 éven belül, de azt vettem észre, hogy félek. Nemsokára abba is hagytam a versenyzést azon a szinten.”

Köszönjük, hogy velünk tartottatok. Hamarosan jelentkezünk a soron következő eseménnyel.