Kedves Egyenlítősök, kedves barátaim!

Az idei év ….. hát mit is mondjak…..nehéz…….de a színházaknak szinte tragikus! Ezért döntöttünk úgy, hogy ugyan ez egy marketing email, kiküldjük nektek, mert a Radnóti fontos sokunk számára, Adél nagyon aktív Egyenlítős segítőnk, társunk és az előadás talán mindenkinek sok örömet is fog hozni, ha megnézi és ha támogatja.
Olvassátok Adél levelét szeretettel és holnap találkozzunk az előadáson virtuálisan vagy élőben!
Heal Edina


Kedves Egyenlítősök!

Az elmúlt fél évről, a pandémiáról, annak hatásairól rengeteget hallunk, olvasunk, sőt ezzel kelünk és fekszünk nap, mint nap. A járvány egyik leginkább sújtott szektora többek között a kultúra lett. Rengeteg előadóművész, intézmény léte, megélhetése vált bizonytalanná.
A Radnótinak az elmúlt években megújult a közönsége, szerénytelenség nélkül írhatom, hogy sok sikeres előadást hoztunk létre, teltházak előtt játszottunk eddig. Többen jártok hozzánk, jól ismertek bennünket. Tudom, hogy nem pártolt el tőlünk a közönségünk, tudom, hogy jó színházat csinálunk, de a jelenlegi helyzetben óvatosak a nézők, amit megértek. Van, akinek biztonságot jelentenek az egészségóvó intézkedések, (nálunk kötelező mindenkinek mindenhol a maszkhasználat, a nézőknek is, kivéve a színpadon álló színészeket, a kézfertőtlenítés, a szellős ültetés, a légfertőtlenítés és szellőztetés) de van, akit ez sem nyugtat meg és szívesebben kivárja a pandémiás időszak végét. Azon dolgozunk, hogy mi lehetne a legjobb a közönségnek és nekünk ebben az ambivalens helyzetben. Sok munkát és pénzt áldozunk arra, hogy kiváló minőségben, 7 kamerával – amiből egy a színfalak mögé is belát -, ráadásul extrákkal dúsítva közvetítjük az előadás online változatát.

Szeptember 23-án, szerdán 19.00-tól streameljük a Radnóti Színház legfrissebb bemutatóját, a Csapodárokat. Ez egy igazi olasz komédia, sok humorral, hiszen az elmúlt időszak után jól esik majd nevetni, szórakozni és végre együtt lenni a színházban vagy otthon! Ruzante komédiáját Peer Krisztián fordította és dolgozta át, Szőcs Artur rendezte és a szerepekben Rusznák András, Sodró Eliza, Pál András, Bálint András és Baki Dániel látható, a zenéért felelős és elő is adja Rozs Tamás. A Radnótiban ugyan ritka műfaj a komédia, de annál becsesebb.
Azt gondolom, hogy most minden néző hálás lesz, az is, aki eljön a színházba, mert lehetőség van a szellősebb helyfoglalásra, az is, aki tart a vírustól és az is, aki vidéken vagy külföldön van, de vágyik a színházi élményre.
Várunk mindenkit szeretettel a Radnótiban vagy 23-án otthon, netközelben.
Szeretném megköszönni, hogy virtuális vagy valós jelenléteddel támogatod a Radnóti Színházat!
A legjobbakat kívánva, üdvözlettel:
Kováts Adél
a Radnóti Miklós Színház igazgatója